Valmentajaesittelyssä Anu Marin

mennessä helmi 26, 2020Valmentajat0 Kommenttia

Hei kaikille! Olen voimaharjoitteluvalmentaja ja ravintovalmentaja Anu Marin Helsingistä. Valmennustyön aloitin jo vuonna 2011 valmistuttuani Vuokatin urheiluopistolta. Olenkin ehtinyt valmentaa satoja asiakkaita tällä lähes kymmenen vuoden ajanjaksolla.

Anu Marin on toki myös paljon muutakin kuin valmentaja. Olen myös sisko, vaimo, pianisti, kahden marsun marsumamma ja heppahullu (vaikka ratsastus onkin jäänyt ajanpuutteen takia).

Miten sinusta tuli valmentaja? 

Ajauduin valmentajaksi oikeastaan hieman sattumankin kautta. Alunperin tavoitteenani oli tulla muusikoksi ja tästä syystä opiskelin Kuopion musiikkilukiossa ja konservatoriossa pianonsoittoa.

Innostuin kuitenkin toden teolla voimaharjoittelusta poikaystäväni Heikin kautta vuonna 2006. Ensin kiinnostukseni kohteena oli fitness ja myöhemmin voimanosto. Samoihin aikoihin innostukseni musiikkiin lopahti, enkä tiennyt miten jatkaa muusikon tietä eteenpäin. 

En tuntenu ketään valmentajia omasta lähipiiristäni, koska vuonna 2008, personal training -ala ei ollut niin suosittu kuin mitä se on tänä päivänä. Vain harvalla ”tavallisella ihmisellä” oli valmentajaa. Tuolloin ajattelin, että valmentajaksi voi tulla vain menestyksekkään urheilu-uran kautta, mitä minulla ei ollut. Oma tavoitteellinen treenaaminen kuitenkin ajoi minua kohti valmentajapolkua.

Vuonna 2009 otin selvää liikunta-alan koulutuksista ja vastaan tuli Vuokatin urheiluopiston aikuisliikunnan ohjaajan ammattitutkinto. Päätin täyttää hakupaperit Vuokattiin ja pääsinkin opiskelemaan alaa.

Pelkkä tutkinto ei kuitenkaan tehnyt minusta vielä valmentajaa, vaan se oli vasta alkusysäys valmentajapolulla.

Valmennusvuosien aikana olenkin pyrkinyt priorisoimaan omaa kouluttautumista, koska koen että tällä alalla voi aina kehittää itseään. Tästä syystä olen hakenut valmennusosaamista alan huippu-osaajilta niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Olen utelias, haluan oppia uutta ja kyseenalaistaa vanhaa.

Parhaiten valmentamista olen kuitenkin oppinut tekemällä valmennuksia: kohtaamalla erilaisia ihmisiä, kirjoittamalla satoja ja tuhansia treeniohjelmia, ja keskustelemalla tuhansia tunteja valmennettavien kanssa.

Valmentajaura

Olen valmentajaurani alusta saakka toiminut yrittäjänä. Ensimmäiset vuodet keskityin valmentamaan lähinnä elämäntapamuuttujia ja ns. hyvinvointiasiakkaita.

Valmentajauralleni on myös mahtunut kahden hyvinvointiaiheisen tietokirjan kirjoittaminen Otavalle vuosina 2017 ja 2018. Ajatus ensimmäisen, ”Aktivoi aineenvaihduntasi” kirjan kirjoittamisesta tuli asiakkaiden kautta.

Toinen kirjani, ”Laihdutuskoodi” (jonka työnimenä oli muuten ”Laihdu ilman säästöliekkiä”), seurasi heti perässä, kun kustantajani oli kiinnostunut jatkamaan yhteistyötä kanssani. Myös molemmat näistä kirjoistani oli suunnattu hyvinvoinnista kiinnostuneille treenaajille ja aktiiviliikkujille.

Oma harjoitteluni on kuitenkin ollut aina tavoitteellista ja tästä syystä valmennusvuosien karttuessa aloin kiinnostua yhä enemmän tavoitteellisten treenaajien ja urheilijoiden valmentamisesta.

Valmennuksessani on siis ollut ihmisiä laidasta laitaan: kiireisiä yrittäjiä, kilpailevia voimanostajia, poliiseja, lääkäreitä ja huippu-urheilijoita. Kaikkia valmennettaviani on viime vuosina yhdistänyt halu kehittyä salilla, itselle tärkeässä harrastuksessa tai lajissa.

Kolme vuotta sitten perustimme mieheni Heikin kanssa Rebel Liftersin valmennuskeskuksen Helsingin Metsälään ja tätä toimintaa olemmekin yhdessä pyörittäneet menestyksekkäästi eteenpäin. Valmentamisen lisäksi olenkin ollut aina kiinnostunut yrittäjyydestä, tuotteistamisesta ja markkinoinnista. Koenkin, että Rebel Liftersillä saan toteuttaa ja kehittää itseäni monella eri tasolla.

Mitä valmennettavat voivat odottaa sinulta?

Moni valmennettavistani on tullut alunperin hakemaan meiltä potkua jämähtäneisiin salituloksiin tai muuten tasannevaiheeseen tulleeseen harjoitteluun. Koen, että tasannevaiheiden rikkominen onkin yksi osaamisalueitani. Pystyn tuomaan harjoitteluun uusia ärsykkeitä kerta toisensa jälkeen ja näin saamaan tuloksia asiakkailleni. Heidän tarvitsee vain sitoutua noudattamaan annettuja ohjeita.

Systemaattisen treeniohjelmoinnin ja ravintovalmennuksen lisäksi valmennettavani saavat minulta välittävää valmennusta, joka huomioi eri elämäntilanteet. Sitoutuneimmallakin harjoittelijalla tulee vastaan tilanteita, jossa eteen tulee loukkaantumisia, elämä myllertää tai stressitasot hipoo taivasta. Valmentajana velvollisuuteni on reagoida näihin muuttuviin tilanteisiin ja keventää tai muuttaa harjoittelua tilanteeseen sopivaksi. Näin harjoittelu on kestävällä pohjalla ja valmennettava pystyy luovimaan nopeasti haastavien tilanteiden edessä.

Valmennuksissa pyrin lähtökohtaisesti kysymään ja kuuntelemaan. Usein parhaat vastaukset moniin tilanteisiin saankin valmennettavalta itseltään keskustelujen yhteydessä. Valmennettavani voivatkin odottaa valmennukseltani myös tiivistä tiimityötä. Se on ehdottomasti avainasemassa, kun halutaan kehittyä vuodesta toiseen.

Lue lisää Anun koulutuksesta klikkaamalla tästä! Voit seurata Anua myös Facebookissa (klikkaamalla TÄSTÄ) Anu Marin valmentajasivustolla.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

INSTAGRAM

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue