Fysioterapia Heikki Marin Helsinki

Fysioterapia Heikki Marin Helsinki auttaa sinua pääsemään eroon erilaisista kiputiloista ja tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista.

Fysioterapeutin vastaanotolla sinulle tehdään fysioterapeuttinen tutkimus, joka sisältää usein mm. alkuhaastattelun, liike- ja voimatestauksia, ja ongelman laadun ja alkuperän laaja-alaista selvitystä.

Fysioterapeuttisen tutkimuksen perusteella voidaan määrittää millaista hoitoa kukin vaivaansa tarvitsee. Itse hoito sisältää usein erilaisia manuaalisen terapian menetelmiä esimerkiksi nivelmobilisaatiota ja pehmytkudoskäsittelyä.

Terapeuttinen harjoittelu kuuluu aina olennaisena osana fysioterapiaan. Se voi olla kehonpainolla, käsipainoilla ja kuminauhoilla tehtäviä harjoitteita.

Lisäksi voidaan hyödyntää erilaisia fysikaalisia hoitoja kuten kylmä-, kuuma- tai sähköhoitoja.

Fysioterapeutti on laillistettu terveydenhuoltoalan ammattilainen, jonka toimintaa valvovat AVI ja Valvira. Fysioterapeutin vastaanotolle voit siis tulla turvallisin mielin. 

Asiantuntija

Fysioterapia Heikki Marin Helsinki

Fysioterapia Heikki Marin Helsinki

Fysioterapeutti amk, valmentaja amt

Fysioterapian saralla osaamiseni vahvimmat osa-alueet ja kiinnostuksen kohteet löytyvät tuki- ja liikuntaelin vaivojen hoidosta sekä fysioterapeuttisesta päänsärkyjen ja huimauksen hoidosta. Työssäni käytän monipuolisesti erilaisia manuaalisen käsittelyn tekniikoita sekä terapeuttista harjoittelua, jotka sovitetaan aina yksilökohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Hoito ja terapeuttinenharjoittelu toteutetaan aina huolellisen kliinisen tutkimisen ja kuntoutussuunnitelman perusteella. Vastaanotolleni olet tervetullut olipa taustasi mikä tahansa ja tilanteesi millainen tahansa. Etsitään ratkaisu ongelmiisi yhdessä. 

Omaan pitkän kokemuksen valmennustyöstä urheilijoiden ja harrasteliikkujien parissa. Voimaharjoittelun maailma on minulle tuttu oman harrastuksen sekä asiakkaiden kautta. Olen toiminut valmentajana kansainvälisellä tasolla yli kymmenessä lajissa. Hyödynnän tätä osaamista fysioterapeutin työssäni ja valmentajataustani tuo laajan osaamisen eri lajien tarpeista. Toimin myös voima- ja urheiluvalmennus kouluttajana Rebel Liftersillä. Kouluttaudun myös itse aktiivisesti.

Rebel Lifters

Meille pääset helposti julkisilla

Fysioterapia Heikki Marin Helsinki vastaanotto sijaitsee 600m Käpylän juna-asemalta. Linja-autopysäkit ovat 400-600m päässä toimipisteestä. Vastaanotto sijaitsee Rebel Lifters Oy:n tiloissa.

Maksuton pysäköinti

Kiinteistön pihasta löydät maksuttomat 2 t kiekkopaikat sekä ”vain luvan saaneille” -merkityt paikat, johon saat meiltä pysäköintiluvan.

Esteettömyys

Alaovella on pyörätuoliliuska ja käytössä on hissi, jolla pääsee 3 krs. vastaanottohuoneeseen. Käytössä on myös inva-wc. Automaattiovia meillä ei ole.

Fysioterapiaan voit hakeutua esim. seuraavissa tilanteissa

Huimaus ja sen hoito

Äkillinen huimaus ja muu voimakas huimaus on on syy hakeutua lääkäriin. Lääkäri pystyy määrittämään huimauksen syyt ja arvioimaan jatkohoito tarvetta.

Useisiin huimauksen aiheuttajiin pystytään vaikuttamaan fysioterapialla. Fysioterapia toteutetaan aina huolellisen tutkimisen perusteella. Fysioterapialla voidaan helpottaa muun muassa tasapainoelimestä johtuvaa, niskaperäistä tai näköaistiin liittyvää huimausta. 

 

Päänsäryt, migreeni ja niiden hoito

Äkillinen kova päänsärky ja päänsärky, johon liittyy muita oireita on syy hakeutua lääkäriin. Lääkäri pystyy määrittämään päänsäryn syyt ja arvioimaan jatkohoito tarvetta.

Useisiin päänsärkyjen aiheuttajiin pystytään vaikuttamaan fysioterapialla. Yleisin fysioterapialla hoidettava päänsärky on niskaperäinen päänsärky tai migreeni. Fysioterapeutti voi myös auttaa etsimään syytä ja hoitoa purentaelimistöön, näköön, tasapainoaistiin tai kehon muiden järjestelmien aiheuttamien päänsärkyjen hoitoon.

Palautumisongelmat harjoittelusta

Jos sinulla on palautumisongelmia treeneissä vaikka olet lääkärin mukaan täysin terve, voit hakea apua fysioterapiasta.

Pitkän valmennuskokemuksen ansiosta osaan arvioida hyvin kuormituksen ja palautumisen suhdetta. Pystymme yhdessä miettimään miten treenirutiiniasi tai muita elintapojasi kannattaa muokata, jotta palautuisit paremmin.

Fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä esimerkiksi hermoston rauhoittamiseen.

Rasitusvammat

Rasitusvammat ovat yleinen vamma tyyppi, jota hoidetaan fysioterapialla. Erityyppiset liikuntalajit ja kehon kuormittuminen altistavat rasitusvammoille.

Rasitusvamma syntyy yleensä yksipuolisen kuormituksen ja alipalautumisen seurauksena. Alipalautumiseen syitä voivat olla muun muassa liikkeessä tai liikemallissa oleva häiriö, ylitreenaaminen, liian vähäinen ravinnon saanti tai vaikkapa riittämätön uni. Urheilun tai harrastuksen tarpeet tunteva fysioterapeutti osaa selvittää ongelmien syyn ja rakentaa toimivan kuntoutussuunnitelman sekä ennaltaehkäistä vaivan uudelleensyntymisen. Yleisiä rasituvamma tyyppejä ovat muun muassa rasitusmurtumat, jännetulehdukset ja limapussin tulehdukset.

Äkilliset vammat

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Toisen nilkka vääntyy portaissa ja toinen törmäilee jalkapallossa. Erityyppisiä akuuttivammoja sattuu silloin tällöin jokaiselle.

Vamman laadusta riippuen se kannattaa tutkituttaa lääkärillä, joka antaa hoidon suuntaviivat. Fysioterapia on erinomainen lähestymistapa akuuttivammojen hoidossa. Kliinisen tutkimuksen perusteella fysioterapeutti rakentaa hoitosuunnitelman juuri sinun vammaasi varten.

Huolellisesti kuntoutettu vamma ei aiheuta rajoitteita myöhemmin ja sen uusiutumisen riski on yleensä huomattavasti pienempi. Vammojen kunnollista kuntouttamista voi suositella jokaiselle.

Tyypillisiä akuuttivammoja ovat erilaiset nivelsiteiden, jänteiden tai lihaksen venähdykset ja revähdykset. Kovemmissa iskuvammoissa on usein mukana myös luunmurtumia ja muita ruhjeita. 

Selkäkipu

Erittäin kova tai pitkittynyt selkäkipu vaatii lääkärin arvion hoitotarpeesta.

Alaselkäkivut jaotellaan niiden aiheuttajan mukaan spesifeihin syihin kuten välilevynpullistumat, kasvain jne. Epäspesifit syyt ovat kuitenkin huomattavasti yleisimpiä ja niitä ovat psykososiaaliset syyt, liikehäiriö tai liikekontrollinhäiriö. Alaselkäkipu onkin yksi suomen yleisimpiä kiputyyppejä.

Fysioterapeutti pyrkii kartoittamaan vastaanotolla kivun syyn.

Hoitosuunnitelma muodostetaan tarkan kliinisen tutkimuksen perusteella. Hoidossa yhdistetään usein manuaalista terapiaa, kipuedukaatiota ja terapeuttista harjoittelua.

Olkapääkipu

Olkapää on rakenteellisesti yksi ihmisen heikoimmin suojatusta nivelistä. Tämä mahdollistaa erittäin laajan liikkeen, mutta toisaalta altistaa alueen vammoille.

Erityyppiset olkapääkivut ovat yleisiä ja niitä voidaan yleensä hoitaa hyvin fysioterapialla.  Yleisiä olkapään kipuja ovat muun muassa jänne-, lihas-, ja nivelongelmat. Toisinaan ongelman aiheuttaja voi löytyä myös niskasta tai rintarangan alueelta.

Olkapääkipuiselle asiakkaalle tehdään ensin tarkka kliininen tutkimus, jonka perusteella vaivan laatu ja kuntoutustarve voidaan määrittää. Hoito sisältää usein manuaalista käsittelyä ja terapeuttista harjoittelua.

Ylä- ja alaraajakivut

Raajoilla tehdään paljon ja niiden kiputilat ovat yleisiä. Tyypillisimpiä raajojen ongelmia ovat nilkka, polvi, lonkka, ranne ja kyynärpää vaivat.

Raajoihin kohdistuvissa vaivoissa vaivan aiheuttajan tunnistaminen ja oikeanlainen kuntoutus on hyvin tärkeää. Fysioterapeutti arvioi vamman laatua, sille altistavia tekijöitä ja laatii niiden perusteella kuntoutussuunnitelman. Taustalla on usein toistuvia kuormitustekijöitä, joihin vaikuttamalla vamma paranee nopeammin ja sen uusiutuminen voidaan välttää.

Hoito sisältää useimmiten manuaalista käsittelyä ja terapeuttista harjoittelua, joilla pyritään nopeuttamaan paranemista ja estämään ongelman uusiutuminen.

Näin teet ajanvarauksen fysioterapiaan

  1. Klikkaa alla olevaa painiketta.
  2. Etsi seuraava vapaa fysioterapia-aika kalenterista painamalla ”Etsi seuraava vapaa-aika”.
  3. Klikkaa haluamaasi vapaata fysioterapia-aikaa.
  4. Rekisteröidy käyttäjäksi Facebookilla tai sähköpostilla.
  5. Viimeistele ajanvaraus ja saat sähköpostiin vahvistuksen varauksesta.
  6. Esteen sattuessa peruuta aikasi viimeistään edellisenä päivänä. Varaamme oikeuden laskuttaa myöhemmin peruutetuista tai kokonaan peruuttamattomista palveluista.

Onko sinulla ääkärin lähete fysioterapiaan? Katso lisää kelakorvauksista ja vakuutusyhtiön maksamasta fysioterapiasta?

Jos sinulla on vakuutus?

Varmista vakuutusyhtiöltäsi kuuluuko terveysvakuutukseesi fysioterapia. Jos vakuutukseesi kuuluu fysiotereapiaa, niin vakuutusyhtiöt vaativat lääkärin kirjoittaman fysioterapialähetteen, jotta käynnit korvataan.

Fysioterapian palveluntarjoajan saat valita oman mielesi mukaan. Voit myös vaihtaa palveluntarjoajaa. Selvitykseksi riittää se, että ”sinulla on sopiva fysioterapeutti tiedossa muualla”.

Teen töitä myös Kalasataman Terveystalolla, voit tulla vastaanotolleni myös sinne.

Entä kelakorvaus?

1.1.2023 lähtien fysioterapiakäynnistä ei saa kelakorvausta, ei edes lääkärin lähetteellä. Lähete on tärkeä ainoastaan jos maksajatahona on sairaskassa tai vakuutusyhtiö.