Valmentajaesittelyssä Heikki Marin

mennessä huhti 16, 2020Valmentajat0 Kommenttia

Olen urheiluvalmentaja Heikki Marin Helsingistä. Olen suorittanut valmentajan ammattitutkinnon Vierumäen urheiluopistolla ja tällä hetkellä opiskelen fysioterapeutiksi Helsingin Metropoliassa.

Heikki Marin on tosin paljon muutakin. Olen pikkuveli, aviomies, ystävä, rauhallinen kuuntelija ja pohdiskelija.

Miten sinusta tuli valmentaja? 

Oma saliharjoitteluni starttasi noin 20 vuotta sitten, kun isoveljeni oli 2000-luvun taitteessa sangen kova penkkimies. Hän penkkasi yli 200 kiloa, joka oli siihen aikaan varsin kova tulos. 

Olin tuolloin yläasteikäinen nassikka ja isoveljeni kovat nostot inspiroivat minua. Veljestäni tulikin minulle jonkinlainen idoli ja niinpä minäkin halusin aloittaa saliharjoittelun. 

Saliharjoittelun pariin ”kannusti” myös se, että isoveljeni nimitti minua kukkakepiksi. Tämä varmasti myös osittain piti paikkansa, sillä painoin tuolloin 62 kiloa. Penkistä nousi hädin tuskin 42 kiloa ja maastavetoni oli noin 60 kiloa. Geneettisestä lahjakkuudesta ei siis kohdallani voi varsinaisesti puhua ja lähtökohdat olivat melko vaatimattomat.

Saliharjoittelu starttasi maailmanvalloittaja asenteella. Isoveljen treenivälineet löytyivät autotallista ja hän yrittikin näyttää treenitekniikoita ja  antaa hyviä vinkkejä treenaamiseen.

Ohjeita noudattamalla olisin voinut treenata fiksusti, mutta murrosikäisenä en ollut isoveljeni valmennettavissa. Päädyin siis noudattamaan pääasiassa omia ohjeitani.

Eniten treenasin penkkiä, hauista ja tein ajoittain maastavetoja. Treeniohjelmointi oli kaiken kaikkiaan melko tyhmää. Tuohon aikaan tankkasin tietoa treenaamisesta lähinnä voimailu- ja bodausaiheisia lehtiä lukien.

Yläasteen käytyäni en suinkaan kouluttautunut suoraan liikunta-alalle. Opiskelin elektroniikka-asentajaksi, sähköasentajaksi, koneasentajaksi ja lähes neumatiikka-asentajaksi. Koulujen ja useamman työpaikanvaihdoksen jälkeen päädyin kaivoskonesähköasentajaksi Normet -nimiseen yritykseen, jossa teimme tiimityönä kaivoskoneita alusta loppuun.

Työuralla haluan kehittyä ja edetä jatkuvasti, ja innostun asioista todella kovaa. Itseni kehittäminen on minulle huomattavasti tärkeämpi motivaattori kuin esimerkiksi raha. Kun huomasin, että työ kaivoskoneasentajana jauhoi paikallaan, enkä saanut enää haasteita, aloin miettiä muita uravaihtoehtoja.

Vuonna 2010 vaimoni (silloinen tyttöystäväni) Anu oli mennyt Vuokatin urheiluopistoon opiskelemaan aikuisliikunnan ohjaajaksi ja personal traineriksi. Itse puolestani käytin kaiken vapaa-aikani, työpaikan kahvitauoista lähtien, treenaamista käsittelevien nettisivujen, foorumien, blogien ja artikkelien lukemiseen. Minulla oli pakonomainen tarve oppia treenaamisesta enemmän ja enemmän, joten opiskelin raivolla kaikkea treenaamiseen liittyvää. Tästä alkoi kypsyä ajatus liikunta-alalle kouluttautumisesta.

Valmentajaura

2012 intohimo ja palo valmentajaksi ryhtymiseen oli niin kova, että päätin kysyä silloiselta työnantajaltani vapaapäiviä, jotta pääsisin Englantiin valmentajille suunnattuun koulutukseen. Siihen aikaan ajattelin, että saisin eniten tietoa Suomen rajojen ulkopuolisista koulutuksista. (Nykyisin tämä käsitys on muuttunut.) 

Syksyllä 2012 päätin lopulta lähteä valmennusalalle kokopäiväisesti. Ajattelin kokeilla vuoden ajan saanko riittävästi asiakkaita, jotta voisin elättää itseni valmentajana. 

Ensin tein töitä ja haalin asiakkaita Iisalmi-Kajaani-Kuopio akselilla. Lopulta päädyimme Anun kanssa muuttamaan Helsinkiin, jossa näimme paremmat työmahdollisuudet.

Helsinkiin muutettuamme päädyimme perustamaan yleisen ja salin yhdessä erään porukan kanssa. Olin jo urani alusta saakka kiinnostunut urheilijoiden valmentamisesta ja vuonna 2015 pääsin paremmin käsiksi myös urheiluvalmennukseen. Olin kouluttautunut jatkuvasti ja ammattitaitoni oli karttunut riittävästi.

Tuolloin perustamme yritys ei kuitenkaan tarjonnut mahdollisuutta töyskennellä oman valmennusnäkemyksen ja filosofian mukaisesti. Siispä parin vuoden jälkeen päädyimme Anun kanssa myymään osakkeet kyseisestä yrityksestä ja perustamaan Rebel Liftersin Helsingin Metsälään.

Rebel Liftersillä pystyimme suuntaamaan resurssit huippulaadukkaaseen valmennukseen, urheiluvalmennukseen ja koulutustoimintaan. Samalla pystyimme rakentamaan huippuunsa hiotut ja täysin ruuhkattomat fasiliteetit valmennusten tekemiseen. Naureskelemmekin nykyään, että elämme tällaisessa Rebel Liftersin kuplassa, jossa kaikki asiat toimii, asiakkaat saavat aina tuloksia ja elämä on ihanaa.

Valmennusurani on edennyt vuosien saatossa pitkälle siitä mitä se oli aloittaessani. Olen valmentanut yli 12 eri lajista kansainvälisen tason urheilijoita. Valmennuksessani on kestävyysurheilijoita, muodostelmaluistelijoita, jääkiekkoilijoita, voimanostajia, painonnostojia ja monien muiden lajien urheilijoita.

Nyt uusin aluevaltaukseni on fysioterapeutiksi opiskeleminen. Urheilupiireissä on paljon tilaa fysioterapiatyyppiselle liikkeen analysoinnille ja kuntoutukselle. Tästä syystä näin fysioterapiaopinnot luonnollisena jatkumona uralleni.

Mitä valmennettavat voivat odottaa sinulta?

Valmentaminen on intohimoni ja valmennusosaamiseni kehitäminen on levinnyt laajalle vuorovaikutukseen, ihmisten huomiointiin ja treenipuoleen. Haluan hioa paketin sellaiseksi, etä valmennettavat saavat kovia tuloksia nopeasti tasosta ja tavoitteista riippumatta.

Erityisosaamiseni on ehdottomasti treeniohjelmointi, jossa koen olevani poikkeuksellisen luova ja kekseliäs.

Teen todellakin kaikkeni, että valmennettavat saavat mahdollisimman hyvää valmennusta ja tulosta, ja haluan tarjota heille jatkuvasti vain parasta. Haluan tuottaa maailman parasta valmennusta ja tehdä näin valmennuksessani olevista urheilijoista maailman parhaita. 

Mitä Heikki Marin tuo Rebel Liftersille?

Luon jatkuvasti itse uutta valmennuksen ja treeniohjelmoinnin saralla. En siis esimerkiksi nappaa 5-3-1 treeniohjelmointimallia ja jaa sitä valmennettaville, vaan otan ennemmin asioista vaikutteita ja luon siitä jotain uniikkia. Sovellukseni ovat usein poikkeavia siitä mitä yleisesti nähdään. Asiakkaat saavat takuulla pitkälle mietittyä ja lajikohtaista valmennusta, joka huomioi kaikki henkilökohtaiset tarpeet.

Voin käsi sydämellä sanoa valmennus- ja treeniohjelmointiosaamiseni olevan maailman kärkipäässä. Ajattelen, että tämä on minulle SE JUTTU ja haluan kouluttaa minulle kertynyttä osaamista myös eteenpäin muille valmentajille ja personal trainereille.

Jo Rebel Lifters nimikin sen kertoo: meillä on vallankumouksellinen (ja tieteeseen perustuva) näkemys ja tyyli tehdä asioita tuloksekkaasti tasosta riippumatta.

Seuraa Heikkiä myös hänen Facebook -sivulla TÄSTÄ. Lue lisää Heikin koulutuksesta kun klikkaat TÄSTÄ!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

INSTAGRAM

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue