Kuinka tulla vahvaurheilijaksi, osa 1/4: Luonteen vahvuus

mennessä syys 17, 2020Treeni, Vieraskynä0 Kommenttia

Tämän blogipostauksen on kirjoittanut Rebel Liftersin sponsoriurheilija Jouko Kiesiläinen.


Kevät 1997

Veri tippui pieninä noroina nenästäni koulun lattialle. Olin shokissa, koska hetki sitten minut oli pahoinpidelty. Seuraavat kuukaudet olivat hirveitä. Olin jo aiemmin ollut se ”outo tyyppi”, jota kiusattiin, mutta nyt kiusaajat saivat uuden aseen. Naureskelua, uhkailua ja ahdistuskohtauksia. Kyllästyin kuitenkin kiusatun rooliin. Päätin, että minusta tulee niin iso ja vahva, että pystyn pitämään puoleni. Tekisin asialle jotain – etsiydyin salille.

Pikakelauksella nykyaikaan: olen toiminut liki 12 vuotta lastensuojelussa. Tapaan hyvin usein ammatissani niin kiusattuja kuin kiusaajia. Heistä montaa yhdistää eräs asia, joka on heikkous. En puhu fyysisestä heikkoudesta, vaan itsetunnon heikkoudesta. Se rakentuu taas itsearvostuksen puutteelle, jonka usein joku toinen on painanut alas. Tuolloin kerron tarinani.

Se tarina ei kuitenkaan lopu odotetusti.

En treenannut itseäni vuodessa isoksi ja lyönyt kiusaajaa turpaan. Etenin työn, sinnikkyyden ja periksiantamattomuuden kautta. Lopulta kilpailin voimanostossa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Itsearvostukseni nousi, huomatessani, ettei minua määrittele lähtökohtani. Minun ei tarvinnut lyödä ketään, oikaistaakseni kolhittua itsetuntoani.

Minun piti nostaa vain itseni.


Jouko ”Maisteri” Kiesiläinen on Rebel Liftersin sponsoroima urheilija, joka tähtää vuoden 2021 Suomen vahvin mies – kisaan.
Häntä voit seurata Facebookissa KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.
Lue myös blogipostauksen seuraava osa ”Kuinka tulla vahvaurheilijaksi, osa 2/4: Treenata kuin läpivahva”, joka ilmestyy pian!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

INSTAGRAM

2 days ago

Kolme hyvää apuliikettä penkkipunnerukseen!1. Vinopenkkipunnerrus kapealla otteella ja stopeilla rinnassaErinomainen variaatio tuomaan voimaa ja nopeutta punnetuksen lähtöön sekä kehittämään loppuojennusta. Pitkä liikerata ja ojentajapainotteinen loppuosa pakottavat kiihdyttämään vauhdilla rinnasta ja loppuojennuksessa joudutaan yleensä yllättävän tiukille. Pyri pitämään kyynärpäät lähellä kylkiä liikkeen aikana. Ellet ole kokeillut variaatiota niin kokeile 6-8 toiston sarjoja. Käytän tätä usein tilanteissa, joissa penkkipunnerruksen alakolmannes on hidas tai loppuojennuksesta puuttuu voimaa. Soveltuu hyvin laajalle toistoalueelle ja kaiken tasoisille harjoittelijoille.2. Ojentajapunnerrus vetokumeillaYksi parhaimmista hieman eristävistä apuliikkeistä penkkipunnertajalle. Rakentaa erinomaisesti räjähtäväävoimaa ojentajiin sekä sopii voimailijan hypertrofisiin harjoituksiin. Vetokumilla pystyt käyttämään unilateraalista vastusta sekä kehittämään tehokkaasti tukilihaksistoa. Muista pitää olkapäät keskilinjassa ja älä päästä niitä liukumaan eteen. Kokeile lyhyinä 5-6 toiston sarjoina räjähtävyyteen ja yli 10 toiston sarjoilla hypertrofiaan ja tukilihaksien kehittämiseen. Liike soveltuu kaikentasoisille harjoittelijoille3. Lattiapunnerrus ketjuilla (videolla)Yksi lemppareistani voimankehittämiseen ja rinnalta lähdön vahvistamiseen kovia penkkipunneruksia ajatellen. Ketjuja käytettäessä liikkeestä kuoriutuu myös erinomainen loppuojennuksen ja ojentajien kehittäjä. Ote kannattaa pitää normaalia penkkipunnerrusta kapeampana ja hakea kunnollinen stop ala-asennossa. Kokeile esimerkiksi penkin apuliikkeenä 5x5 sarjoja. Toimii hyvin kaikille aloittelijatason ylittäneille harrastajille ... See MoreSee Less
Katso Facebookissa