Kuinka tulla vahvaurheilijaksi, osa 1/4: Luonteen vahvuus

mennessä syys 17, 2020Treeni, Vieraskynä0 Kommenttia

Tämän blogipostauksen on kirjoittanut Rebel Liftersin sponsoriurheilija Jouko Kiesiläinen.


Kevät 1997

Veri tippui pieninä noroina nenästäni koulun lattialle. Olin shokissa, koska hetki sitten minut oli pahoinpidelty. Seuraavat kuukaudet olivat hirveitä. Olin jo aiemmin ollut se ”outo tyyppi”, jota kiusattiin, mutta nyt kiusaajat saivat uuden aseen. Naureskelua, uhkailua ja ahdistuskohtauksia. Kyllästyin kuitenkin kiusatun rooliin. Päätin, että minusta tulee niin iso ja vahva, että pystyn pitämään puoleni. Tekisin asialle jotain – etsiydyin salille.

Pikakelauksella nykyaikaan: olen toiminut liki 12 vuotta lastensuojelussa. Tapaan hyvin usein ammatissani niin kiusattuja kuin kiusaajia. Heistä montaa yhdistää eräs asia, joka on heikkous. En puhu fyysisestä heikkoudesta, vaan itsetunnon heikkoudesta. Se rakentuu taas itsearvostuksen puutteelle, jonka usein joku toinen on painanut alas. Tuolloin kerron tarinani.

Se tarina ei kuitenkaan lopu odotetusti.

En treenannut itseäni vuodessa isoksi ja lyönyt kiusaajaa turpaan. Etenin työn, sinnikkyyden ja periksiantamattomuuden kautta. Lopulta kilpailin voimanostossa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Itsearvostukseni nousi, huomatessani, ettei minua määrittele lähtökohtani. Minun ei tarvinnut lyödä ketään, oikaistaakseni kolhittua itsetuntoani.

Minun piti nostaa vain itseni.


Jouko ”Maisteri” Kiesiläinen on Rebel Liftersin sponsoroima urheilija, joka tähtää vuoden 2021 Suomen vahvin mies – kisaan.
Häntä voit seurata Facebookissa KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.
Lue myös blogipostauksen seuraava osa ”Kuinka tulla vahvaurheilijaksi, osa 2/4: Treenata kuin läpivahva”, joka ilmestyy pian!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

INSTAGRAM