Liikkujan terveellinen aamupalaresepti

mennessä touko 7, 2020Ravinto0 Kommenttia

Tämä aamupala on ollut pitkään oikea aamujen pelastaja. Tuorepuuro on helppo tehdä illalla jääkaappiin ja aamulla se odottaa valmiina syöjäänsä. Siispä päätin jakaa sen myös teille.

Olen tainnut tehdä tätä jo melkein puoli vuotta lähes putkeen itselleni ja Heikille (nimim. syön aina samaa ruokaa). Makua kun voi helposti vaihdella vaihtamalla marjoja (tai käyttämällä niiden tilalla esim. hedelmiä), proteiinijauhetta tai jukurttimakua. Näin tuorepuuroon ei pääse kyllästymään helposti.

Maistatin tuorepuuroa myös taannoin kylässä käyneelle siskolleni ja kehuja tuli. Voin siis sanoa, että puuro sopii moneen eri makuun.

Liikkujan terveellinen aamupalaresepti on terveyspommi, joka sisältää runsaasti kuituja, proteiinia ja vitamiineja. Aktiiviliikkuja ja urheilija saa tästä tuorepuurosta sopivasti energiaa aamupäivälle (muista suurentaa annoskokoa, jos harrastat esimerkiksi paljon energiaa kuluttavia kestävyyslajeja kuten juoksua).

Olen käyttänyt tätä reseptiä myös tässä aktiiviliikkujan ja urheilijan esimerkkiruokavalio -postauksessa. Postauksesta löydät hyviä lisäideoita ruokavalion koostamiseen.

Liikkujan tuorepuuroresepti (1 annos)

  • 1,5 rkl hedelmämysliä
  • 1 rkl kauraleseitä
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl proteiinijauhetta
  • 1,5-2 dl jukurttia
  • 1,5 dl (jäisiä) marjoja

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jukurtti ja sekoita hyvin. Kaada (jäiset) marjat seoksen joukkoon, sekoita ja laita jääkaappiin yön ajaksi. Aamulla puuro on valmista syötäväksi!

Tuorepuuro säilyy jääkaapissa 2-3 vuorokautta, joten esimerkiksi tuplaamalla annoksen voit tehdä yhdellä kertaa aamupalan kahdelle aamulle (tai kahdelle hengelle)!

Toivottavasti tämä liikkujan terveellinen aamupalaresepti menee kokeiluun. Mikäli testaat sitä, kuulisin mielelläni kommenteissa mitä mieltä olit. Postaamme liikkujalle sopivia reseptejä blogiimme myös jatkossa. Jos siis haluat lisää ideoita terveellisen ruokavalion koostamiseen ja vaihtelua ruokailuun, niin tule pysythän mukana Rebel Liftersin blogin matkassa. Jos haluat tiedon uusimmista päivityksistä sähköpostiisi, tilaa uutiskirjeemme TÄSTÄ.

Oletko kokeillut aiemmin tuorepuuroja? Entä mikä on suosikkiaamupalareseptisi? Kerro se kommenteissa!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

INSTAGRAM