Urheilijan ja aktiiviliikkujan vegaaniset reseptit

mennessä touko 15, 2020Ravinto0 Kommenttia

Päätin julkaista täällä blogissamme urheilijan ja aktiiviliikkujan vegaaniset reseptit joita, joista jompaa kumpaa tulee tehtyä lähes jokaisessa meal preppauksessa. Nämä ovat siis meidän ehdottomia suosikkeja tällä hetkellä. Meillä terveellisen ruoan valmistamiseen ei haluta käyttää paljoa aikaa, joten siksi reseptiikka oikaisee mutkia suoraksi.

Minä ja Heikki olemme molemmat olleet aikoinaan ”A-luokan lihansyöjiä”, mutta kun hyviä vegevaihtoehtoja löytyy nyt kauppojen hyllyiltä pilvin pimein, huomaamme yhä useammin syövämme vegeruokaa. Uskonkin, että nämä vegaaniset reseptit maistuvat myös useimmille sekasyöjille.

Omalla kohdallani vegeilyn ”esteenä” oli aiemmin proteiinipitoisten vegeruokien valmistaminen. Minulla ei yksinkertaisesti ole ollut viitseliäisyyttä tehdä kaikkea alusta asti itse. Nykyisellä ruokavalikoimalla proteiininsaanti ei ole muodostunut ongelmaksi ja ruokavaliota on ollut helpompi monipuolistaa mausta tinkimättä.

Hyvä puoli resepteihin valituissa aineksissa on myös se, että niiden raaka-aineet säilyvät pitkään. Koko viikon ostokset voi siis hoitaa yhdellä kertaa. Lisäksi kun koronakriisin keskellä olen huomannut, että kauppojen hyllyt ovat toisinaan tyhjentyneet lihasta, ei meillä ole ollut hätäpäivää. Näitä raaka-aineita on ollut kaupassa aina saatavilla.

Kannattaa tsekata myös urheilijan esimerkkiruokavalio, josta voit helposti katsoa miten terveellinen ruokavalio rakentuu. Ruokavalio on tehty sekasyöjälle, mutta pienillä muutoksilla siitä saa helposti esim. lakto-ovo-vegaanisen.

Muu-pyörykät tomaattikastikkeessa (6 annosta)

 • öljyä paistamiseen
 • 1 sipuli
 • 3 pakettia (630 g) Muu-kasvipyörykät
 • 1 purkki (750 g) Dolmio Classico pastakastike
 • 1 dl Oatly kaurakermaa
 • 1 rkl kuivattua basilikaa
 • valkosipulijauhetta

Kuullota sipuli pannulla öljyssä. Lisää kasvipyörykät ja ruskista hetki. Lisää 1 purkki Dolmio Classico pastakastiketta, 1 dl kaurakermaa, 1 rkl kuivattua basilikaa, maun mukaan valkosipulijauhetta ja sekoita hyvin.

Tarjoile pastan tai riisin, sekä uunikasvisten kanssa.

Beanit käristys (6 annosta)

 • 1 sipuli
 • 3 pakettia (750g) Beanit valkosipuli-yrtit suikaleita
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 3-4 dl vettä

Kuullota sipuli pannulla. Lisää Beanit suikakeet ja paista pannulla muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa.

Tarjoile riisin sekä wokkivihannesten kanssa.

Ruoat säilyvät helposti 3 päivää, joten teen ensimmäisen ruokapreppauksen sunnuntaina, jolla pääsen ma-keskiviikko välin. Keskiviikko illasta teen toisen ruokapreppauksen, jolla pääsen to-la välin. (Sunnuntaina teen usein jotain nopeaa kotona.)

Olen koonnut myös urheilijalle ja liikkujalle sopivan kauppalistan tänne blogin puolelle, jossa on mukana resepteissä käytetyt ainesosat!

Vaikuttivatko nämä urheilijan ja aktiiviliikkujan vegaaniset reseptit kokeilun arvoisilta ja riittävän yksinkertaisilta? Jos satut kokeilemaan näitä terveellisiä reseptejä, kuulisin mielelläni mielipiteesi niistä kommenteissa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

INSTAGRAM

4 days ago

✅ Haluatko treenata hyvin suunnitelluilla ja monipuolisilla voimaohjelmilla?✅ Haluatko yksilöllistä ohjausta valmentajalta edulliseen hintaan? 🤑✅ Tykkäätkö treenata ennemmin porukassa kuin yksin? ✅ Kaipaatko treeniohjelmilta mahdollisuutta treenata 2-4 kertaa viikossa joustavasti?Jos vastasit vähintään neljään kysymykseen "kyllä", niin siinä tapauksessa Rebel Liftersin Strength & Power -voimaryhmät on justiin sulle! 🤩Meillähän Rebelillä on pyörinyt voimaryhmiä jo aivan historian alusta saakka. Nyt seuraaviin treeniryhmiin olisi muutama paikka vapaana.► Maanantaille klo 17-18 (yksi paikka)► Tiistaille klo 17.40-18.40 (yksi paikka)🗒️ Ryhmässä saat treeniohjelmat, jotka kehittävät voimaa monipuolisesti. Treenaat kerran viikossa ohjatusti ja kerran viikossa omatoimisesti treeniohjelman mukaan. (Treeniohjelmat mahdollistavat treenaamisen 2-4 kertaa viikossa oman jaksamisen ja innon mukaan.)Ryhmässä treenaa maksimissaan neljä henkilöä, joten valmentaja ehtii hyvin tsekata jokaisen treenaajan tekniikoita ja antaa yksilöllisiä vinkkejä.6kk sopimus ryhmässä on 200e/kk. Ryhmäläiset saavat myös oikeuden ostaa salikortin Rebel Liftersille, jolloin voit tehdä omatoimiset treenit meidän ruuhkattomissa tiloissa.Jos kiinnostuit, niin täytä valmennushakemus täällä: www.rebellifters.fi/haku-power-strength-treeniryhmaan/Varataan aika maksuttomaan valmennuskartoitukseen ja jutellaan lisää kumpi näistä ryhmistä olisi sopiva sinulle.Ps. Meillä on edelleen käytössä järeät @uniqair ilmanpuhdistimet (poistaa ilmasta myös virukset). Salilla ei ole koskaan ruuhkaa, koska salimme ei ole ns. "yleinen" kuntosali. Tämän lisäksi kaikki valmentajat on rokotettuja. ... See MoreSee Less
Katso Facebookissa