Jääkiekkoilija Rasmus Rissasen jääkiekon kesävalmennus: ”Fiilis on, että nyt olen kunnossa”

mennessä heinä 23, 2020Asiakastarinat0 Kommenttia

Rasmus Rissasen jääkiekon kesävalmennus toteutettiin jo kolmatta vuotta Rebel Liftersillä Heikki Marinin johdolla. Heikki on huolehtinut viime kaudella myös Rasmuksen kauden aikaisesta valmennuksesta, joten kysyimme Rasmukselta miten valmennus on auttanut häntä kehittymään lajissa.

Olen Rasmus Rissanen ja pelaan ammatikseni jääkiekkoa Ruotsin Örebro Hockeyssa. Päädyin jääkiekon pariin alunperin 4-vuotiaana. Veljeni alkoi harrastaa jääkiekkoa ja innostuin myös itse lajista. Alkuun juoksin jäällä kengät jalassa, mutta kun niillä ei pysynyt muiden perässä niin kengät vaihtuivat luistimiin.

Ennen kuin tulin Rebel Liftersille urheiluvalmennukseen, olin pelannut Pohjois-Amerikassa jo seitsemän vuotta. Pohjois-Amerikassa pelaajat eivät tee oheisharjoittelua joukkueen mukana, vaan jääkiekon kesävalmennus hoituu siten, että kaikilla on henkilökohtaiset valmentajat off-seasonilla. Suomessa puolestaan pelaajat treenaavat joukkueen mukana, joukkueen yhteisillä treeniohjelmilla. Olin saanut ei-räätälöityjä treeniohjelmia seuroilta joissa pelasin, mutta koska treenasin paljon itsenäisesti niin halusin, että treeniohjelma olisi tehty yksilöllisesti juuri minun tarpeisiini.

Yleisesti fiilis on se, että nyt olen kunnossa ja näin pystyn nauttimaan tekemisestä enemmän. Se itsevarmuus vaikuttaa myös pelaamiseen positiivisesti.

Rasmus Rissanen

Olin pelannut Jokereissa pari kautta ennen kuin päädyin off-season valmennukseen Rebel Liftersille. Jokereissa kesät treenattiin omatoimisesti ja koska joukkuekaverini Tommi Kivistö oli ollut täällä valmennuksessa, sain häneltä suosituksen tästä salista ja Heikistä. Valmennukselta hain henkilökohtaista ja räätälöityä treeniohjelmointia sekä ylipäätään jotain uutta tekemiseen. Aloitin harjoittelun Heikin kanssa kolme vuotta sitten, juuri ennen kuin siirryin pelaamaan Örebrohon.

Olen pelaajana mennyt eteenpäin jokaisella osa-alueella

Jääkiekko on laji, jossa pitää olla nopea, vahva ja kestävä. Tunnen, että näiden kolmen vuoden aikana olen pelaajana mennyt eteenpäin jokaisella osa-alueella. Jääkiekon kesävalmennus lähti täällä alkuun ihan perusasioista. Huomasin voimatasojen nousevan ja kaikki ominaisuudet paranivat siinä samalla. Kun Örebro Hockeyssa on tehty kuntotestejä pelaajille, niin olen myös huomannut kuinka olen mennyt koko ajan eteenpäin näissä testeissä. Siitä on saanut hyvää fiilistä. Testit ovat olleet hyvä mittari, josta on voinut seurata kehitystä.

Myös jäällä pelatessa hyvä fiilis on ollut aivan eri luokkaa, kuin ennen Rebel Liftersin valmennusta. Yleisesti fiilis on se, että nyt olen kunnossa ja näin pystyn nauttimaan tekemisestä enemmän. Se itsevarmuus vaikuttaa myös pelaamiseen positiivisesti.

Treeniohjelmoinneissa olen tykännyt oikeastaan kaikesta. On kiva saada hyvin suunnitellut ja henkilökohtaiset treeniohjelmat ja viikkosuunnitelmat. Kun olin ensimmäistä kesää valmennuksessa täällä, tein Heikin kanssa ohjattuja treenejä kaksi kertaa viikossa. Silloin sain paljon teknistä opastusta liikkeiden oikeaoppiseen tekemiseen. Nyt tässä vuosien aikana olen saanut kauttaaltaan paljon tietoa treenaamisesta, kehon anatomiasta, lihasten toiminnasta ja siitä miten niitä kannattaa huoltaa. Aina kun tehdään Heikin kanssa treenejä, niin keskustelua on paljon ja on mukava oppia samalla kun treenaa. Siinä kiinnostuu ihan eri tavalla asioista ja halu perehtyä treenaamiseen myös omalla ajalla kasvaa. Olen kokenut, että Heikin ammattitaito on ollut kattavaa ja olen hyötynyt siitä paljon.

Jääkiekossa on ollut myös sellainen kulttuuri, jossa treenataan aina paljon ja kovaa. Heikki on sopivasti rikkonut ajatusmaailmaani sen suhteen. Olen huomannut, että joka päivä ei tarvitsekaan tehdä sata lasissa ja tuloksia tulee silti, kun treeniohjelmat on kunnossa.

Olen tarkka ja tykkään tehdä asioita säntillisesti. Yleensä kartan yleisiä saleja, joten olen tykännyt myös siitä, että Rebel Liftersin sali on rauhallinen paikka tehdä treenejä. Tykkään jokaisesta päivästä kun pääsee treenaamaan. Joskus kun on ollut kiirettä, niin salilla käyminen rauhoittaa ja rentouttaa. Treenaaminen ei kesällä tunnu työltä, vaan jopa harrastukselta.

Haluan jatkaa siitä mihin edeltävällä kaudella jäätiin

Viime kausi oli todella hyvä. Kausi lähti hyvin käyntiin ja pelit kulki. Kauden puolessa välissä vastaan tuli pieniä loukkaantumisia, mutta loppua kohden pääsin kuntoon ja peli lähti taas rullaamaan. Seuraavalla kaudella haluan jatkaa siitä mihin edeltävällä jäätiin. Tavoitteenani on pelata isoja minuutteja, johtaa joukkuetta parhaani mukaan ja tietysti menestyä – jokainen pelaajanhan sitä haluaa.

Rebel Liftersillä näkee urheilijoita laidasta laitaan. Suosittelen tätä paikkaa lämpimästi kaikille urheilijoille, jotka haluavat mennä eteenpäin, tulla hyvään kuntoon ja saada ammattimaista valmennusta. Rebel Liftersin valmennukset sopivat myös tavallisille harrastajille ja tavan tallaajille, jotka eivät kilpaile missään lajissa. Täällä on hyvät puitteet treenata ja saada ammattimaista valmennusta olipa millä tasolla tahansa.

Kiinnostaako sinua jääkiekon kesävalmennus tai urheilun oheisvalmennus Rebel Liftersillä? Täytä valmennushakemus KLIKKAAMALLA TÄSTÄ ja katsotaan miten voimme auttaa sinua.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

INSTAGRAM

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue