Jonna Ilveksen BJJ fysiikkavalmennus: ”Halusin katsoa mitä kehostani saa irti.”

mennessä kesä 25, 2020Asiakastarinat, Oheisharjoittelu0 Kommenttia

Jonna Ilveksen BJJ fysiikkavalmennus alkoi vuoden alkupuoliskolla. Päätimme kysyä Jonnalta, mikä on ollut fysiikkavalmennuksen paras anti.

Olen Jonna Ilves, Porvoosta. Olen 31 vuotta ja harrastan lukkopainia ja brasilialaista jiu-jitsua.

Ennen kuin tulin Rebel Liftersille, niin oma lajitreenaaminen ja harrastaminen oli melko yksipuolista. Olin aiemmin tehnyt jonkin verran fysiikkatreenejä ja kävin kuntosalilla viikottain noin 1-2 kertaa riippuen miten lajitreeneiltä ehti.

Hain valmennusta, koska halusin panostaa lajia tukevaan harjoitteluun ja katsoa mitä kaikkea tästä kehosta saa irti. Toiveenani oli saada lisää lajinomaista voimaa niin, että harjoittelu toteutettaisiin järkevästi ja monipuolisesti.

Päädyin Rebel Liftersille, koska pari kaveria salilta suosittelivat minulle Rebel Liftersin valmennusta.

Valmentajanani on toiminut Hanna Nyyssönen. BJJ fysiikkavalmennus avarsi mieltäni sen suhteen, miten eri tavoin treeniohjelmia voidaan rakentaa. Aina ei tarvitsekaan tehdä perus maastavetoja tai kyykkyjä, vaan niitäkin voidaan varioida esim. rytmityksillä ja käyttämällä erilaisia välineitä. Perusvariaatioita kyykyistä ja maastavedoista onkin tehty todella vähän valmennuksen aikana. Ymmärrykseni räjähtävyyden, kestävyyden ja nopeusvoiman kehittämisestä on myös lisääntynyt.

Plussana oli myös se, että seurantalomakkeessa huomioitiin uneen ja mielialaan liittyviä asioita.

Jonna Ilves

Itselleni kuitenkin se ehdoton ykkösjuttu on ollut se, ettei minun ole tarvinnut itse suunnitella treeniohjelmointia. Olen voinut laittaa aivot narikkaan ja mennä treenaamaan. Treeniohjelmoinnissa huomioitiin myös loukkaantumisten ennaltaehkäisy. Vaikka olen ammatiltani fysioterapeutti, niin tätä osa-aluetta ei tule omassa treenissä aina kuitenkaan huomioitua riittävästi – ja kun en kuitenkaan ole valmentaja.

Olen saanut treeniohjauksissa myös hyviä vinkkejä aloituspainoihin ja siihen mihin minun tulee kiinnittää harjoittelussa huomiota. Jokaisessa ohjauksessa on voitu käydä kunnolla kaikki treeniohjelman liikkeet läpi ja viilata tekniikoita tarvittaessa.

BJJ fysiikkavalmennuksen aikana pidin myös seurantalomaketta. Sen hyvä puoli oli, että johonkin tuli kerrytettyä näkyväksi, mitä on tullut tehtyä. Olen kyllä aina pitänyt kalenterissa ylhäällä treenejäni, mutta nyt asiaan tuli enemmän syvyyttä kun myös valmentaja tarkasteli sitä ja antoi palautetta. Plussana oli myös se, että seurantalomakkeessa huomioitiin uneen ja mielialaan liittyviä asioita. Näin selvästi sen millä fiiliksellä olen lähtenyt liikkelle ja treenaamaan. Ilman seurantalomaketta en ole huomioinut näitä asioita riittävästi.

Ravintovalmennus oli pienemmässä osassa, mutta keskusteluissa tuli selvästi esille, että minun tulisi syödä enemmän ja säännöllisemmin. Tietyllä tapaa se on itselle oma haaste, sillä helposti saatan kuvitella syöväni paljon, vaikka tosiasiassa en ehkä syökkään riittävästi.

Olisin aiempaa valmiimpi myös kisoihin.

Nyt oli tietysti siinä mielessä poikkeuksellinen kevät, etten ole voinut testata kisoissa miten olisin pärjännyt ja lajitreenit ovat jääneet vähälle. Voimatasoni ovat kuitenkin nousseet ja näitä treenejä olen voinut jatkaa kevään ajan.

Rebel Liftersin valmennusta suosittelisin kenelle vaan! Ei tarvitse olla mikään huippu-urheilija tai edes aktiivikilpailija. Halusitpa kehittää juoksutekniikkaa tai jos sinua kiinnostaa kehittää omia lajiominaisuuksia ylipäätään, niin varmasti hyödyt valmennuksesta.

Sain täältä ehdottomasti hakemaani monipuolisuutta harjoitteluun ja koen, että olisin aiempaa valmiimpi myös kisoihin. Tulevaisuuden tavoitteeni onkin harjoitella paljon oman lajin parissa ja käydä ehkä joissakin kisoissa. (Ääninauhoitteen taustalta treenikaveri: ”Mä kuulin ton! Ne on lyöty lukkoon nyt!”)

Kiinnostaako sinua BJJ fysiikkavalmennus tai muu lajia tukeva valmennus? Täytä valmennushakemus KLIKKAAMALLA TÄSTÄ ja katsotaan miten voimme auttaa sinua.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

INSTAGRAM

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue