” Valmentajakoulutus helpotti myös perustreenaajien valmentamista.” Hannan kokemukset Marin Sport Performance -koulutuksista.

mennessä heinä 16, 2020Asiakastarinat, Koulutukset, Valmentajat0 Kommenttia

Kävin Marin Sport Performance level 1-3 koulutukset muutama vuosi sitten ja tässä postauksessa käyn läpi mitä nämä koulutukset minulle antoivat ja miten ne muuttivat työskentelyäni valmentajana. Kaiken kaikkiaan koin, että valmentajakoulutus hyödytti minua monella saralla. Sain varmuutta haastavampien urheilija-asiakkaiden ohjelmointiin. Selkeät ohjelmointi- ja periodisointimallit nopeuttivat ja paransivat ohjelmasuunnittelua, ja koulutuksen opit helpottivat jopa valmennusten myymistä asiakkaille.

Marin Sport Performance level 1 -urheiluvalmentajakoulutus

Olin jo pitkään miettinyt osallistumista Marin Sport Performance level 1 koulutukseen, sen verran hyvää palautetta olin koulutuksesta lukenut ja sisältö vaikutti mielenkiintoiselta.

Koulutuksen pääpaino oli ohjelmoinnin suunnitelussa sekä liikemallien progressioissa. Minulle MSP Level 1-koulutuksessa tärkeimpinä oppeina pidin juurikin peridiosointia ja liikemalliprogressioita.

Liikemalliprogressiot tuovat turvaa valmennustyöhön: kuorma kasvaa turvallisesti ja asiakkaat oppivat tekemään liikkeet oikein. Tykkäsin ajatuksesta, jossa perusliikemallit harjoitellaan helpompien variaatioiden kautta, jotka myös samalla parantavat liikkeissä vaadittavaa liikkuvuutta, kehittävät tukilihaksistoa ja opettavat liikkeen liikerataa.

Käytin esimerkiksi oppimiani asioita asiakkaani kanssa, jonka tavoitteena oli saavuttaa maastavedon 100 kilon rajapyykki, vanhan ennätyksen ollessa 80 kg. Projektille oli aikaa 5 kk, ja ohjelmat ja variaatiot vaihtuivat neljän viikon välein. Suurimman osan harjoittelun ajasta teimme muita lannesaranan liikemalleja kuin maastavetoa. Valmennuksen lopputuloksena asiakas nosti helposti 115 kg, vaikka teimme itse maastavetoa vain viimeisen kolmen viikon ajan.

Koulutuksen jälkeen aloin tekemään kaikille asiakkailleni pitkän, vähintään puolen vuoden ohjelmointisuunnitelman. Tämä on auttanut todella paljon myös valmennuspaketin jatkon myynnissä; Asiakas tykkää, kun valmentajalla on pitkän linjan suunnitelma juuri häntä varten.

Olen käynyt paljon koulutuksia ja seminaareja seitsemän vuoden valmennusurani aikana, mutta koen, että sain tästä koulutuksesta enemmän kuin muista käymistäni koulutuksista. Sain eniten työvälineitä omaan työhöni ja koulutus muutti eniten työtapaani.

Olen erittäin kriittinen liikunta-alan koulutusten suhteen ja yleensä poistunkin koulutuksista pettyneenä, koska odotukseni koulutusten suhteen ovat aina todella korkealla. 

Tämä valmentajakoulutus vakuutti sen verran, että päätin samantien ostaa paikan MSP level 2:lle. 

Juuri tämä koulutus toimii mielestäni hyvänä peruskoulutuksena kaikille personal trainereille, fysioterapeutille, valmentajille ja metodit toimivat kaikille asiakasryhmille aloittelijoista urheilijoihin.

Näin jälkeen päin ajateltuna MSP Level 1 toi valmennustyöhöni selkeän rungon, kun taas MSP level 2-3 koulutukset toivat lisämausteet ja syventävää tietoa lajivalmennukseen.

Marin Sport Performance level 2 -valmentajakoulutus

Lähdin jatkamaan MSP level 2-koulutukseen koska mielenkiinto urheiluvalmennusta kohtaan oli noussut vuosien varrella.

Mielenkiintoni tähän koulutukseen heräsi, kun katsoin koulutuksen keskeisiä teemoja. Niitä olivat esimerkiksi erikoismetodit, lajianalysointi, energiantuottomekanismitreenit ja kisakunnon ajoittaminen.

Koulutuksessa opettelimme MSP level 1 kurssilta tutun perusohjelmointirungon rikkomista pienillä twisteillä ja perehdyimme erikoismetodien käyttöön ohjelmoinnissa (mm. eksentriset ja isometriset metodit).

Lajianalysointi, jossa mietimme mitä urheilija tarvitsee kyseiseen lajiin, oli itselleni se koulutuksen ykkösjuttu. (Kävimme läpi esimerkiksi lajin suorituspituuksia, liikkeitä lajin sisällä, lajiin kuuluvia lihaskireyksiä ja puolieroja jne.)

Koulutuksen jälkeen minulla oli jo varma olo siitä, että pystyn teettämään urheilijalle kehittävän ohjelmoinnin, mitä ikinä hän lajissaan tarvitseekaan.

Asia josta missään muussa aiemmin käymissäni koulutuksissa ei ollut puhuttu oli otevariaatiot ja niiden käyttäminen monipuolisesti. Tämä oli seikka jota en juurikaan ollut työssäni ja ohjelmoinnissa aiemmin miettinyt.

Tämä koulutus opetti minua treenauttamaan asiakkaita todella monipuolisesti, ja aloinkin käyttämään kaikkien asiakkaiden kanssa lauselmaa: ”treenataan kuin urheilija”. Koska miksi ei?

Koulutuksen jälkeen jäi vielä kutina, että haluan vielä käydä MSP level 3:n ja varasinkin paikan sinne suoraan koulutuksen tauolla.

Marin Sport Performance level 3 -valmentajakoulutus

Tämä valmentajakoulutus painottui räjähtyvyys-, ketteryys- ja nopeusharjoittelun progressioihin ja tutustuimme eri ohjelmointityyleihin. (WUP, DUP, Modifioitu WSB jne.) Saimme myös syventävää tietoa energiantuottomekanismitreeneistä , -progressiosta ja ETS-treenistä osana lajiharjoittelua.

Itselleni koulutuksen tärkeimmäksi opiksi tuli kuitenkin kipu ja kuntoutus. Kävimme läpi kivun mekaniikkaa ja miten ohjata asiakasta turvallisesti jatkamaan treenejä, vamman akuuttivaiheen ja alkukuntoutuksen jälkeen. Tässä yhteydessä tutustuimme mm. kuntoutustempoihin ja eri liikevariaatioihin harjoittelussa.

Itse näen useiden vuosien kokemuksella, että tämä on ns. ”harmaata aluetta” johon PT-koulutuksissa pitäisi opastaa enemmänkin. 

Muilta osin MSP level 3 painottui urheilijoiden valmennukseen ja toi varmuutta ottaa vastaan haastavampia urheilijoita.

Olin vuosia miettinyt mitä haluan liikunta-alalta. Olin todella hyvässä asemassa valmennusuran suhteen; asiakkaita oli hyvin ja kaikki sujui rutiinilla. Olin kuitenkin hieman tylsistynyt, ja tämä koulutus antoi kimmokeen sille, että haluan edetä haastavimpiin asiakkaisiin ja kohti urheilijoiden fysiikkavelmennusta.

Tämän koulutuksen jälkeen oli haikea fiilis, osan koulutusporukan kanssa olimme olleet lähes puolitoista vuotta tasaisin väliajoin samoissa Rebel Liftersin koulutuksissa ja MSP-koulutusputkessa. Kyselimmekin mahdollisuutta Level-4:seen, mutta sellaista ei ikävä kyllä ollut vielä näköpiirissä. Tulevia koulutuksia siis odotellessa!

Katso palautteita valmentajakoulutuksesta videolta!

Kaikki Marin Sport Performance -urheiluvalmentajakoulutukset löytyy TÄÄLTÄ!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

INSTAGRAM

1 week ago

Tässä he nyt ovat! Marin Sport Performance level 3 -urheiluvalmentajat. 🥳Huikea ja osaava porukka kaiken kaikkiaan. Varmasti jokainen joka löytää tiensä näiden valmentajien koutsaukseen, tulee saamaan välittävää, huipputason treeniohjelmointia. 💯Seuraava MSP Level 1 koulutus alkaakin tammikuussa 2022 ja sinne on paikkoja vielä jäljellä.Kannattaa tulla mukaan tähän huippuosaajien joukkoon! 💙 ... See MoreSee Less
Katso Facebookissa